NEDblogteam

Péago: Slim en Simpel Besparen

Ik ging afgelopen zomervakantie met de auto naar Bilbao en tikte daar ruim 170 euro aan tol voor af (heen en terug). Hoe frustrerend! Dat moet toch goedkoper kunnen?

Nieuwe ergernis
Jazeker! Lekker de binnendoorroute pakken, de tolweg afgaan. Maar, dat vind ik geen optie. Die N-wegen schieten mij niet genoeg op, zeker niet met wat kids op de achterbank. En wat dacht je van uitgeput aankomen? Rondtoeren doe ik wel als ik eenmaal op mijn bestemming ben.

Fransen zijn het zat
De frustratie beperkt zich trouwens niet tot Nederlandse vakantiegangers. Schoonfamilie van mij woont in Parijs. Regelmatig bezoeken ze hun ouders in Noord-Frankrijk. De rekening? Een slordige 35 euro aan tol.

Maar hoe bespaar je dan?
Elk stukje tolweg heeft zijn eigen tarief. Wat blijkt nou? Er zijn veel stukken tolweg die goedkoper zijn als je ze opknipt. Het werkt zo: als je van A naar B en van B naar C rijdt, betaal je minder tol dan wanneer je van A naar C rijdt.
Het principe is simpel. Maar wanneer heeft het nou zin om dat te doen en hoe vaak? En kan het eigenlijk wel overal?

In drie stappen
Met wat vrienden heb ik het tolnetwerk grondig uitgeplozen. Wij snappen het Franse tolnetwerk; de verschillende systemen en de tarieven. Hiermee hebben we een slimme formule bedacht om te besparen op tol. Daarom kun jij nu in drie makkelijke stappen genieten van een besparing tijdens je reis. Zo weet je precies wanneer het echt zin heeft, hoe vaak en waar het allemaal kan.

 

Kies je voor Slim en Simpel besparen?
Kies voor Péago!