VLblog

Péago helpt je reis door Frankrijk prettiger en goedkoper te maken

 

Download Péago nu zodat je klaar bent om te besparen

 
 
 

 
 

Begeleiding

Péago is je gids op de Franse tolweg en biedt duidelijk hulp.

Péago - bespaar op tol in frankrijk met peago.jpg
 

 
Functies NL-BE.png
 

Jouw reis, jouw functies

Bepaal zelf welke functies je aan- of uitzet voor een prettige reis.

 

 
 

Wees voorbereid

Ook in de achtergrond bereidt Péago je op tijd voor.

Péago - bespaar op tol in frankrijk met peago.jpg
 

 
Péago - bespaar op tol in frankrijk met peago.jpg
 

Péago past zich aan

Mocht je anders rijden dan verwacht, dan past de begeleiding zich aan.


 

Tank goedkoper

We helpen je tankstations net buiten de tolweg te vinden waar je op kunt besparen.

Peago tanken.png
 
Péago heeft me al op meerdere ritten leuk doen besparen. En fijn om alle bedragen aangekondigd te krijgen
— Elizabeth Itzånka, Amsterdam
De app Péago is ons uitstekend bevallen. Leuk besparen met weinig gedoe.
— Tide en Freek Uitendijk, Schijndel

FAQ - Veelgestelde vragen

Top 7 vragen

1.Wat kan ik met Péago?

Péago helpt je reis door Frankrijk op een slimme manier prettiger en voordeliger te maken. Dit doen we door standaard begeleiding te bieden bij alle poorten op de tolweg. Als je de functie 'besparen' in de app aanschaft, kun je ook besparen op tol. Deze besparing ligt tussen de 10% en 25%. Besparen kan door op de juiste momenten tussendoor af te rekenen. Péago helpt je hierbij door aan te geven waar je moet afrekenen en hoeveel je moet afrekenen. Zo kan je op een slimme manier besparen op tol en wordt je reis door Frankrijk prettiger en voordeliger.

2. Wat is een péago?

Een péago is een manier om slim te besparen op tol door tussendoor af te rekenen. Door niet pas aan het eind van de tolweg af te rekenen, bespaar je slim tot 25% op tol. Péago vertelt je waar je tussendoor moet afrekenen en hoe je weer gemakkelijk op de tolweg verder rijdt. Péago raadt je daarbij alleen makkelijke péago’s aan, bijvoorbeeld door middel van een rotonde achter de tolpoort. Zo bespaar je slim op tol zonder de tolweg te vermijden.

3. Heb ik internet nodig om Péago te gebruiken?

Nee! Péago kan zonder internet gebruikt worden. Ook offline ondersteunt Péago je op de tolweg met slim besparen. Alleen voor het downloaden van de app en de extra functies of bij het downloaden van de tarieven is een internetverbinding nodig. 

Bij online gebruik kan je een adres ingeven in of rond Frankrijk, bij offline gebruik kies je een (middel)grote Franse stad. Ben je op doorreis? Kies dan de stad die je als laatste passeert. Zo helpt Péago je tot deze stad slim te besparen op tol.

HANDIG: Het is mogelijk om je bestemming voor het begin van je reis op te slaan. Zo kun je (met internet) je bestemming in Péago opslaan en deze daarna ook zonder internet gebruiken.

4. Vervangt Péago mijn navigatie?

Nee, Péago ondersteunt jouw route volledig op basis van de ingegeven bestemming. Dit kan met en zonder navigatiesysteem. Péago is zelfs te gebruiken met je navigatie op je smartphone. Mocht de route die je rijdt anders zijn dan Péago verwachtte, dan past Péago zich daarop aan. Péago informeert je tijdens het uitvoeren van een péago over de juiste rijrichting, zodat je zeker de goede kant op rijdt. Zo kun je op een prettige manier besparen op tol.

5. Hoe werkt de besparing?

Het Franse tolnetwerk is ingewikkeld; elk stukje tolweg heeft een ander tarief. Hierdoor kan het goedkoper zijn om tijdens je reis tussendoor een paar keer tol af te rekenen (in plaats van het totaalbedrag aan het eind van de tolweg). Het uitvoeren van een péago is volledig legaal en gewoon een slimme manier om niet de hoofdprijs te betalen voor je reis door Frankrijk. Péago vertelt je precies waar je een péago uitvoert en begeleidt je bij alle bedragen die je moet afrekenen op de tolweg. Zo bespaar je met Péago op een slimme manier op tol.

6. Moet ik nu opnieuw betalen om te kunnen besparen?

Als je Péago al had gekocht, dan hoef je niet extra te betalen voor de besparing. 

Vraagt Péago toch om een betaling, neem dan contact met ons op via info@getpeago.com.

7. Hoe kan ik contact met opnemen?

Je kan Péago voor vragen, klachten en complimenten bereiken op info@getpeago.com.


Besparen

+ Hoe weet Péago hoeveel tol ik moet betalen?

De tarieven voor tolwegen zijn openbaar voor iedereen. Daar maakt Péago gebruik van. Péago kent de tarieven van alle mogelijke verbindingen en kan daardoor de goedkoopste opties voor je berekenen. Péago kiest alleen die besparingen die echt interessant zijn in verhouding tot je reis. Zo bespaar je op een prettige manier op tol in Frankrijk.

+ Werkt Péago ook met een Télépeage Tolbadge (kastje)?

Jazeker! De Télépeage Tolbadge is handig op de tolweg in Frankrijk, omdat het je tijd scheelt bij de tolpoort. De besparing is met de tolbadge even hoog als zonder de tolbadge. Met een tolbadge kost het uitvoeren van een péago nog minder tijd. Péago biedt je daarbij inzicht in hoeveel je nou je eigenlijk bij elke tolpoort afrekent. Zo heeft Péago naast het besparen op tol het voordeel dat je precies weet wat je betaalt aan tol. Wel zo handig lijkt ons.

 

+ Hoeveel kan ik besparen?

De besparing is afhankelijk van de voertuigklasse en de route. In totaal zijn er meer dan 40.000 routes in Frankrijk te bedenken, met allemaal hun eigen tarief. Het is onhaalbaar om per klasse voor alle routes de besparing weer te geven. Echter op een enkele autoreis naar Parijs kan je je investering al terugverdienen. Op een lange rit door Frankrijk loopt de besparing als snel op tot boven de tien euro. Met een camper en caravan zijn besparingen nog hoger. Alles wat je daarna op tol bespaart is dus pure winst!

 


Het gebruik

+ Hoe gebruik ik Péago?

Kies je bestemming. Kies welke functies je op je route aan wilt hebben. (Sommige functies zul je eerst aan moeten schaffen.) Standaard is het vertrekpunt je huidige locatie (je kunt iets anders invullen). Kies je voertuigklasse. Péago berekent het totaalbedrag aan tol. Als je de functie 'besparen' ingeschakeld hebt, kun je ook zien wat je kan besparen. Op het scherm kun je zien waar je de tolweg even af- en weer oprijdt. Je begint nu je reis en zodra je de eerste tolpoort gepasseerd bent, is Péago jouw gids. Wanneer je een tolpoort nadert zal Péago je begeleiden. Als je hebt bespaard, krijg je de totale besparing aan het einde van je route te zien.

+ Hoe weet ik in welke voertuigklasse mijn auto valt?

Hier zijn regels voor vanuit de tolbedrijven in Frankijk. In Péago kun je ook makkelijk zien onder welke klasse jouw voertuig valt. Péago zoekt de beste besparingen op basis van de klasse die je invoert. Zorg dat je de juiste klasse kiest, want de besparing kan flink verschillen. Zo kan Péago zorgen dat je altijd de beste besparing op tol kan behalen.

+ Kan ik mijn bestemming opnieuw gebruiken?

Ja. Péago geeft de mogelijkheid om bestemmingen op te slaan. Hierdoor kun je deze gemakkelijk opnieuw gebruiken en elke keer dat je naar die bestemming rijdt besparen op de tolkosten.

+ Wat houdt het doen van een péago exact in?

Meestal gaat het als volgt.

  1. Je neemt de afrit.

  2. Je biedt het tolkaartje aan en rekent af.

  3. Je vervolgt je route terug naar de oprit zoals door Péago wordt aangegeven (meestal via een rotonde).

  4. Je neemt een tolkaartje.

  5. Je vervolgt je route op de tolweg.

Péago begeleidt je in alle stappen. Zo ben je altijd goed voorbereid en kun je op een prettige manier besparen op tol.

+ Bepaalt Péago mijn route?

Nee, Péago navigeert niet zelf. Jij bepaalt zelf je route en Péago past zich aan. Jíj leidt, Péago, je reispartner, danst met je mee. Péago heeft een verwachting van hoe je gaat rijden en daardoor kan Péago een schatting maken van hoeveel je gaat besparen. Maar uiteindelijk past Péago zich aan jouw route aan en zoekt daarin altijd de optimale besparing op tol in Frankrijk.

+ Moet ik de tolweg vermijden om te besparen?

Nee. Let op: Péago navigeert namelijk niet zelf. Met de functie 'besparen' kan je met Péago besparen op de hoge tolkosten in Frankrijk zonder dat je de tolweg vermijdt. Je rekent tussendoor op de juiste momenten af en vervolgt je reis op de tolweg. Zo bespaar je op tol zonder dat je reis veel langer wordt. Met Péago heb je het voordeel van een besparing, maar ook het voordeel van snel en comfortabel reizen op de Franse tolwegen.

+ Moet mijn telefoon aan de oplader?

We raden aan om je telefoon tijdens het rijden aan de lader te houden. Péago begeleidt je door gebruik van locatiegegevens. Dit vraagt het nodige van de accu.

+ Kan Péago naast andere apps actief zijn?

Jazeker! Péago ‘draait’ dan in de achtergrond en blijft je begeleiden tijdens je reis door Frankrijk. Door middel van notificaties wordt je op de hoogte gehouden van alles wat je staat te wachten op de tolweg. Zo bespaar je niet alleen op tol, maar ben je ook altijd goed voorbereid, zelfs wanneer Péago in de achtergrond meedraait of je telefoon op stand-by staat.


Aankoop

+ Hoe download ik Péago?

Het is vanaf nu mogelijk een gratis versie te downloaden, deze versie begeleidt je bij de tolwegen; geeft aan wat je moet betalen. Je kan in de Apple App Store of de Google Play Store de app downloaden. In Péago kan je vervolgens de functie 'besparen' aanschaffen. De functie 'begeleiding' blijft altijd gratis.

+ Wat kost de functie besparen?

De functie 'besparen' in Péago kost € 3,99. Dit bedrag heb je zo terugverdiend. Hierdoor bespaar je snel geld, dankzij Péago. Zo maakt Péago je reis prettiger en vooral voordeliger.

In beide stores kun je op de gebruikelijke wijze afrekenen met een creditcard. Het is ook mogelijk om te betalen met het saldo dat je opwaardeert met een iTunes-cadeau (Apple) of een gift card (Google Play). Ook kan je in supermarkten, tankstations en boekwinkels tegoedkaarten kopen van Visa. Er is dus eigenlijk altijd wel een manier om op een eenvoudige manier Péago te downloaden en slim te besparen op tol in Frankrijk.

 

+ Zijn er abonnementskosten?

Nee. Voor het gebruik van Péago sluit je geen abonnement af.

+ Is Péago ook voor Windows Phone beschikbaar?

Nog niet, maar daar wordt aan gewerkt. Volg ons op Twitter (@getpeago) of Facebook (getpeago) en blijf op de hoogte. Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk te regelen dat ook Windows Phone-gebruikers kunnen besparen op tol in Frankrijk.

+ Hoe zit het met andere talen?

Péago is beschikbaar in het Vlaams, Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Dit proberen we zo snel mogelijk uit te breiden met de andere talen.


Addertjes?

+ Is het besparen met Péago legaal?

Ja. Het Franse tolnetwerk is een ingewikkeld netwerk. Elke stukje tolweg heeft verschillende tarieven. Hierdoor kan het goedkoper zijn wanneer je tijdens je reis een paar keer tussendoor tol afrekent. Dit is volledig legaal en gewoon een slimme manier om niet de hoofdprijs te betalen voor het reizen door Frankrijk. Péago vertelt je precies waar het slim is om tussendoor af te rekenen. Zo kan je op een slimme en legale manier besparen op tol.

+ Is een péago veilig?

Péago is er op gericht om alleen díe péago’s aan te geven die je eenvoudig én veilig kunt doen. We vertellen je op tijd hoe dit er uitziet. Door omstandigheden (bijv. wegwerkzaamheden) kan er sprake zijn van een afwijkende situatie. Volg altijd de lokale verkeersregels en je gezond verstand. Het is leuk om te besparen op tol, maar dit moet wel veilig! Péago probeert zo veel mogelijk de veiligheid te ondersteunen bij het besparen op de Franse tolwegen.

+ Hoe zit het met mijn privacy?

We hebben geprobeerd zo duidelijk mogelijk te omschrijven hoe we omgaan met je privacy. Zie hiervoor onze privacy policy.

+ Zijn de tarieven up-to-date?

Péago werkt met de actuele tarieven. Mocht je onverhoopt een afwijking tegenkomen, laat dat ons dan weten op tarieven@getpeago.com. Stuur een foto van je bonnetje mee, zodat wij het kunnen uitzoeken. Mochten wij een fout hebben gemaakt, dan kunnen we je tegemoet komen.

+ Welke effect heeft Péago op mijn reistijd?

Gemiddeld kost een péago twee minuten extra reistijd. Je hebt dus de voordelen van het besparen op tol, maar ook de voordelen van het snelle reizen via de tolweg. De tolweg vermijden vertraagt je reis behoorlijk. Bij Péago is dit dus niet het geval. Zo kun je op een prettige en snelle manier reizen én besparen op tol.

+ Hoe zit het met extra brandstofverbruik?

Je besparing op tol gaat niet verloren door extra brandstofkosten. Péago’s worden alleen geadviseerd als ze voldoen aan de volgende eisen:

  1. Interessante besparing.

  2. Altijd een makkelijke keeractie (meestal via rotonde).

  3. Extra afstand vrijwel nooit meer dan een kilometer.Navigatie

+ Wat als er omleidingen zijn?

Ook op Franse tolwegen zijn wegwerkzaamheden niet te vermijden. Mocht je daarin terecht komen, dan gaat Péago daar slim mee om. Mocht je de tolweg verlaten dan zal Péago de begeleiding weer oppakken zodra je weer een tolpoort nadert. Een omleiding zal je besparing op tol dus niet in de weg zitten.

+ Moet ik de route van Péago volgen?

Nee, Péago navigeert niet zelf. Jij bepaalt zelf je route en Péago past zich aan. Zie het zo: Jij leidt, Péago danst met je mee. Péago is je ‘danspartner’, je reispartner. Péago heeft een verwachting van hoe je gaat rijden en daardoor kan Péago een schatting maken van hoeveel je kwijt bent aan tol. Indien nodig past Péago zich aan jouw route aan.

+ Wat als mijn bestemming buiten Frankrijk ligt?

Geen probleem. Je kunt een bestemming in Frankrijk kiezen maar ook daarbuiten. Zolang je door Frankrijk rijdt gaat Péago op zoek naar de beste besparing op tol.

 

Volg ons en blijf op de hoogte